Ciasto marchewkowe – jedno z moich ulubionych 

Składniki: 

  • 1 szkl oleju
  • 1 szkl cukru
  • 2 szkl mąki 
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 4 jajka 
  • 1 cukier waniliowy 
  • 1 łyżeczka cynamonu 
  • 2,5 szkl marchewki startej na grubych oczkach – 3 marchewki 
  • 5 dkg posiekanych orzechów włoskich 

Jajka + cukier + olej + mąka + marchew + orzechy 

1h – 180* tortownica o średnicy 24cm

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s